14/01/2014 15:40

Обичам да готвя за приятелите си :)

    Обичам да готвя за приятелите си :)

    Любовта на някои хора се проявява като се грижат за любимите си хора и им приготвят вкусна храна. Моят начин да изразявам отношението си е точно такъв - проявявам любовта и грижата си като приготвям за семейството и приятелите си специални вкусотии.

    Преди няколко дни имахме гости - едни добри приятели и приготвих някои специалитети, за които обикновено нямам много време.

    Предястието беше "въздушна салата", основното ястие приготвих от свинско месо с гъби, моркови и праз лук, а за десерт направих набързо една сметанова торта с готови блатове, малко ягодов комфитюр и портокалов фреш.

    Продуктите за въздушната салата са 1 буркан от 700 мл овкусена с горчица и черен пипер домашна майонеза, варени картофи, варени яйца, сирене и кашкавал в еднакви количества. 

    Свинското постоя няколко часа в подправки (сол, червен пипер, черен пипер, къри и вино). Редих продуктите в йенска тенджера на пластове като започнах с праз, месо, моркови и гъби и така докато свършат. Залях с маринатата и чаша вода.

    Пекох около 2,5 - 3 часа. Правих снимки с телефон, но се оказаха много неясни и лоши.

    Представете си всичко добре изпечено и невероятния аромат... ммм, беше чудесно изживяване на вечеря. Гостите ни не пият, та и ние не си наляхме нищо, но на следващия ден опитах с чаша червено вино - беше още по-вкусно от предната вечер.

    Докато се печеше месото, направих бърза тортичка с готови блатове. Сиропирах блатовете със сока на 1 портокал и 2 мандарини, подсладен с лъжичка мед. Сметаната оцветих с боя за сладкиши. Трябваше да се получи оранжева, но изпуснах повече от червената боя... В сметаната добавих портокалова есенция, а между първия и втория блат наръсих няколко лъжички домашен ягодов конфитюр. Получи се много приятна, лека тортичка. Вкусът на цитрусите се смекчи от меда и никак не е кисел, а свеж и оставя невероятен портокалов спомен.

    За пореден път се наслаждавах истински докато приготвях всичко.

—————

Back



Contact

Irena's handmade art and something else

https://www.facebook.com/irena.stefanova.35