10/02/2014 11:56

Доброто трябва да бъде споделяно

Здравейте на всички!

По време на големия сняг миналата седмица, наши приятели закъсали на път. Колата им се повредила от ниските температури, счупили няколко диска и съединител. Това се случило късно вечерта между две села, в района на гр. Генерал Тошево. Един мъж от близкото село Малина им помогнал да изтеглят колата до центъра на селото. Получили помощ от кметицата на с. Малина и нощували в кметството. Името на мъжа е Сезгин, а кметицата се казва Елка Петрова. Дано да съм запомнила правилно имената.

Защо описвам историята?

Със сигурност на всеки се е случвало да изключи телевизора, да спре радиото или да затвори страниците на вестника заради лошите новини, с които ни заливат медиите. Много рядко и е по-скоро изключение новина, която насърчава доброто. Хората живеят трудно, озлобени са, груби, цинични и зли. Цяло събитие е някой непознат да е мил с теб. Добрите хора са презирани, присмивани и подигравани. Много отдавна модел на успял човек е този, който има способността да излъже, измами и открадне без да има последствия за него.

Много се дразня на хора, които казват: "Така ще е тя...", докато клатят глава примиренчески; дразня се и на хората, които мърморят колко са лоши и невъзпитани другите, докато изхвърлят фасовете от пепелника през терасата или ругаят учителите пред децата си; дразня се и на тези, които критикуват виновните, но никога не предлагат начин за излизане от ситуацията или някаква алтернатива.

А промяна може да има. Промяната започва от мен.

Затова разказвам за добрината на тези хора. Нека да са повече хората като тях!

Специално за двамата, направили добро на моите приятели направих тези картички.

—————

Back


Contact

Irena's handmade art and something else

https://www.facebook.com/irena.stefanova.35